Tür : Komedi / Bilim Kurgu / Animasyon / 3D
Gösterim Tarihi : 25 Mart 2005
Yönetmen : Chris Wedge , Carlos Saldanha
Senaryo : Lowell Ganz , Babaloo Mandel
Müzik : John Powell
Yapım : 2005, ABD , 91 dk.

Seslendirenler : Ewan McGregor (Rodney Copperbottom) , Halle Berry (Cappy) , Greg Kinnear , Mel Brooks (Big Weld) , Drew Carey (Lugnut) , Amanda Bynes (Piper) , Robin Williams (Fender) , Paul Giamatti (Crank) , Jim Broadbent , Stanley Tucci (Bay Copperbottom) , Dianne Wiest (Bayan Copperbottom)

Küçük şehir robotu Rodney, içindeki mucitlik duygusunu bastırabilmek için büyük şehre gitmeye karar verir. Amacı burdaki ünlü bir robot ile tanışıp yeni çalışmalar yaparak kendini geliştirmektir.

Şehre gelen Rodney, önce güzel bir robota aşık olur; sonra da yaşlı bir mucidin yardımıyla kötülere karşı mücadeleye başlar.

Buz Çağı’nın yaratıcılarından, bu kez robotların dünyasına komik bir seyahat. Özellikle robotlara ses veren ünlüler dikkat çekici.




[More]


Filmin Konusu:Del Toro’nun merakla beklenen filmi Labirent, İkinci Dünya Savaşı sonrasında geçen fantastik bir yolculuğun hikâyesi. 10 yaşındaki Ofelia yeni taşındığı evin arka bahçesinde esrarengiz bir labirent keşfeder. Labirentin içerisinde yaşayan Pan adındaki yaratık küçük kızın tüm yaşamını değiştirecektir

[More]

Üstün zekâsıyla çarpıcı teoriler geliştiren üniversite öğrencisi Bickford Shmeckler (Patrick Fugit)’in yazdığı kitap okulun popüler kızı Sarah (Olivia Wilde) tarafından çalınınca, dünyası başına yıkılır.

Sosyal yaşamında insanlarla iletişim kurmakta zorlanan Bickford, kitabını geri alabilmek için dış dünyaya açılmaya karar verir..


Parça 1 için tıklayınız

Parça 2 için tıklayınız

Parça 3 için tıklayınız

SON Parça için tıklayınız

[More]


Filmin Konusu:Varşova Radyosu’nda çalışan başarılı piyanist Wladyslaw Szpilman, Alman işgaliyle birlikte diğer Yahudiler gibi toplama kampına gönderilmek üzere tutsak edilir ancak ailesiyle birlikte trene bidirilmek üzereyken onu tanıyan bir görevli tarafından kurtarılır. Artık tek başına kalan Szpilman, yaşamını sürekli kaçarak ve yıkıntılarda saklanarak sürdürür.

Polonya tarihinin acılı dönemine bir bakış

Annesini toplama kampında yitiren ve babasıyla birlikte kamptan kaçarak yaşamının bir dönemini tıpkı Szpliman gibi Varşova gettolarında saklanarak geçiren yönetmen Roman Polanski film hakkında “Polonya tarihindeki bu acılı dönemi anlatmayı hep istemiştim. Fakat bunun bir otobiyografi olmasını istemedim. Wladyslaw Szpilman’ın hatıralarının ilk bölümünü okuduğumda ‘The Pianist’in benim bir sonraki filmim olacağını biliyordum. Tüm dehşetine rağmen sevimli ve umut dolu bir yanı vardı” diyor.

Polanski’nin Szpilman’ın hatıralarına 2000 yılında piyanistin oğlu sayesinde ulaşmış. Savaş başladığında 27 yaşında olan Szpilman, Polonya’nın geleceği en parlak konser piyanistleri arasındaymış. Yahudi oluşu sebebiyle ailesiyle birlikte Varşova gettolarına sürüldükten sonra, bir işbirlikçi sayesinde esir kampı trenlerinden kurtularak hayatta kalmayı başarmış. 1946 yılında kitap haline getirdiği hatıraları yasaklandıysa da, oğlu 1999’da bulduğu yazıları tekrar basarak onu uluslararası üne kavuşturmuş. İşte Polanski de, bu kitaptan yola çıkarak oluşturmuş ‘The Pianist’i.

Filmde Szpilman’ı ‘Bread & Roses’ ve ‘The Thin Red Line’ filmleriyle tanıdığımız Amerikalı aktör Adrien Brody canlandırıyor

[More]


Filmin Konusu:Çekimleri Adana’da yapılan filmin öyküsü 1982 yılında Güney’de geçiyor. Askeri yönetim şartlarına uyum sağlamaya çalışan kasaba halkı ve ayakta durmaya çalışan bir müzik grubunun hikâyesi. Hikâyenin ana karakterleri müzisyen bir baba Abuzer ile üniversiteye hazırlanan kızı Gülendam.

[More]



[More]